Държавният културен институт ще бъде партньор на 16-ата Световна среща на българските медии

https://www.24chasa.bg/novini/article/9710764 www.24chasa.bg
Директорката на културния институт към министъра на външните работи Снежана Йовева-Димитрова и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Снимка БТА

На днешния Световен ден на културата и изкуствата Българската телеграфна агенция и Държавният културен институт към министъра на външните работи подписаха договор за партньорство, съобщиха от БТА.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев обяви, че през 2021 година БТА планира да възстанови Световните срещи на българските медии.

„Държавният културен институт ще бъде наш партньор на 16-ата среща на българските медии, която предвиждаме да се състои в България“, каза Вълчев.

Директорката на културния институт към министъра на външните работи Снежана Йовева-Димитрова допълни, че на Срещата на медиите ще бъде представена двуезичната изложба „Чудотворните икони“, съвместно дело на Института и Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев". От своя страна БТА ще съдейства с богатия си архив за отбелязването на 90-годишнината от началото на дипломатическите отношения между България и Аржентина.