Германия извади Великобритания от списъка си с рискови страни заради коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/9713688 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Германия извади днес Великобритания от списъка си със зоните с висок риск от коронавирусна зараза, предаде Франс прес, като се позова на германските здравни власти.

Решението бе взето близо четири месеца след като Германия временно преустанови транспортните си връзки с Великобритания заради появата там на нови варианти на коронавируса, предаде БТА.

Великобритания беше в трети локдаун от началото на януари, но заради напредъка на ваксинационната си кампания сега регистрира по-малко от 3000 нови заразени на денонощие.

Решението на Германия предвижда от неделя да отпадне десетдневната карантина за пътниците, които идват от Великобритания.

За сметка на това туристическият район Алгарве в Португалия попада в германския списък с рисковите зони.

Южна Португалия е една от предпочитаните за германските туристи дестинация, отбелязва АФП. Сега онези, които отиват там, на връщане ще трябва да останат под карантина 10 дни. Карантината може да се прекъсне след петия ден при представяне на отрицателен тест за коронавирус.

Португалските Азорски острови също бяха включени днес в германския списък на рисковите зони. В него попаднаха още испанската автономна област Кастилия - Ла Манча и Обединените арабски емирства.