Помощник на Путин запознал посланика на САЩ с руския отговор на санкциите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9714304 www.24chasa.bg
Джон Съливан Снимка: Уикипедия/ US State Department

Помощникът на руския президент Владимир Путин Юрий Ушаков е изложил пред американския посланик в Москва Джон Съливан ответните мерки, които Русия ще предприеме във връзка с новите санкции на САЩ, съобщи Дмитрий Песков, говорителят на руския държавен глава, цитиран от световните агенции, предаде БТА.

Указът за нови санкции срещу Русия беше подписан вчера от президента на САЩ Джо Байдън. Вашингтон забрани на американски компании да купуват директно руски държавни ценни книжа и наложи санкции на 16 физически и 16 юридически лица заради предполагаема намеса на Москва в изборите в САЩ, а осем физически и юридически лица - защото работят в Крим. Освен това ще бъдат изгонени 10 руски дипломати, които САЩ смятат, че работят за разузнаването.

Песков и преди е казвал, че Москва ще се води от принципа на реципрочност в отношенията си с Вашингтон. Освен това е отбелязвал, че новите ограничения, наложени от САЩ, няма да помогнат за организиране на предложената среща между президентите на двете страни.