Русия забранява на 8 US представители да влизат в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/9715040 www.24chasa.bg
Кристофър Рей СНИМКА: РОЙТЕРС

Москва заяви, че забранява на осем настоящи и бивши служители на правителството на САЩ да влизат в Русия, предадоха информационните агенции.

От съобщение на руското външно министерство става ясно, че забрана за влизане на руска територия се налага на директора на ЦРУ Кристофър Рей, директора на националното разузнаване Аврил Хейнс, главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд (който е и министър на правосъдието) и министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, предаде БТА. 

Другите от руския санкционен списък са директорът на федералната служба за изтърпяване на наказанията Майкъл Карвахал, директорът на Съвета по вътрешна политика Сюзън Райс, бившият съветник на президента по въпросите на националната сигурност Джон Болтън и бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Според руското външно министерство американските представители са "участвали в изграждането на антируската линия", следвана в американската политика. Дипломатическото ведомство подчертава, че решението да публикува имената на лицата, включени в списъка със санкции, които обикновено се пазят в тайна, е взето поради "безпрецедентния" характер на провокираните от Вашингтон усложнения в руско-американските отношения.