Китай актуализира правилата за диагностика на COVID-19, антигенни тестове ще се правят само на неваксинирани

https://www.24chasa.bg/novini/article/9715677 www.24chasa.bg

Национална здравна комисия на Китай актуализира правилата за диагностика на COVID-19, заявявайки, че тестове за наличието на антитела ще бъдат правени само на хората, които не са ваксинирани. Това става с осмата актуализация на плана за диагностика и лечение на пациенти с COVID-19, в който се определят ПСР тестовете като основен критерий за диагностициране на заразени, като се изисква също цялостен анализ на епидемиологичната история, клиничните прояви и резултатите от лабораторните изследвания, предаде "Радио Китай". 

По принцип за тези, които са били ваксинирани и тези, които са били заразени с вируса преди това, антителата не трябва да се използват като основа за поставяне на диагноза, съгласно актуализирания план.

Като подчертава значението на ваксинацията за превенция на COVID-19, планът посочва, че тя е ефективна мярка за предотвратяване на заразяване и намаляване процента на заболеваемост и тежките случаи, и се призовават китайските граждани, които отговарят на изискванията за получаване на ваксина, да се инжектират с нея.

Повече от 179,21 милиона дози ваксина COVID-19 са били приложени в Китай от сряда, според данни, публикувани от NHC.