Георги Свиленски: Бързи избори ще върнат Борисов на власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/9718251 www.24chasa.bg
Георги Свиленски СНИМКА: БСП

"Може би щеше да е по-добре комисията за ревизия да започне първо с последните 4 години от управлението на Бойко Борисов", заяви пред БНР Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на "БСП за България".

Той коментира, че предложението да се направи проверка на управлението на страната през последните 10 години е било с цел да се затрудни работата на комисията.

По думите му ерата ГЕРБ не е приключила, а е направена само една крачка към това партията на Борисов да бъде отстранена от властта.

"Ако в парламента не се продължи с политиката на възстановяване на държавността, ерата Борисов много бързо ще се завърне", каза Георги Свиленски.

Според него бързи предсрочни избори ще върнат ГЕРБ и Бойко Борисов отново на власт, защото ще се направят по същите правила и със същата администрация:

"Призовавам партиите, които говорят, че искат промяна, да положат усилие Борисов и мнозинството му да бъде доотстранени от властта, а след това да се пристъпи към предсрочни избори".

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" потвърди решението на партията да подкрепят правителство с мандата на "Има такъв народ", но не безусловно и без БСП да искат постове в него.