Костадин Ангелов: Този НОЩ да се разформирова, новата власт ще направи нов щаб (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9718310 www.24chasa.bg
Костадин Ангелов

Логично е при формирането на ново парламентарно мнозинство НОЩ да се разформирова, за да може новата власт да си създаде нов щаб


Националният оперативен щаб /НОЩ/ е създаден като съвещателен орган към министър-председателя на България като надинституционална структура, която да координира държавни структури, които в момента действат. Това каза министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ.

По думите му е логично при формирането на ново парламентарно мнозинство, както и коректно отношение го изисква, този НОЩ да се разформирова, за да може новата власт да си създаде нов щаб, каквито са били заявките в кулоарите в Народното събрание.

"Ако искате този щаб да ръководи пандемията и да взема решения, преди това трябва да промените Закона за здравето, който изглежда не познавате", добави здравният министър в оставка.

Костадин Ангелов изтъкна, че страната ни се е справила и с първата, и с втората, а и с третата вълна на COVID-19. Според него България е може би единствената страна в Европа, която и с такива мерки постига добри резултати в борбата с вируса.

По отношение на ваксинацията, ако организацията бъде направена правилно, през май може да се ваксинират по 50 000 души на ден, а през юни - по 55 000 души дневно. "Всичко е въпрос на организация и координация", допълни министърът на здравеопазването в оставка.