Франция налага задължителна карантина на пристигащите от няколко страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/9719120 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Франция затяга ограниченията за пътници, пристигащи от Аржентина, Бразилия, Чили и Република Южна Африка заради опасения от нови варианти на коронавируса, предаде ДПА.

Пристигащите от тези страни ще трябва да преминат задължителна 10-дневна карантина, като новите правила влизат в сила в събота, 24 април. Мярката обхваща и пристигащи от отвъдморската територия Френска Гвиана, предава БТА.

Франция планира до задействането на разпоредбите да създаде система, която да позволява удостоверяване на локацията и съответните карантинни изисквания. Ще трябва и да бъде представяно доказателство за отрицателен тест за коронавирус, направен преди не повече от 36 часа.

Удължава се и забраната на всички полети от Бразилия, която бе наложена в началото на миналата седмица и ще продължи до петък. Мярката бе обявена заради бразилския вариант на коронавируса, известен като Р1, който се определя като особено силно вирулентен и се сочи като причина за рязкото увеличаване на починалите от Ковид-19 в Бразилия през март.

Франция е особено тежко засегната от пандемията. При население от около 67 милиона, страната даде над 100 000 жертви.