Бургазлия скри буркан с канабис в противопожарно табло

https://www.24chasa.bg/novini/article/9719222 www.24chasa.bg
СНИМКА: МВР

Буркан със 100 гр. канабис в противопожарно табло на жилищен блок са открили полицаи в бургаския к-с "Изгрев" при специализирана акция срещу наркоразпространението. 

Установено е, че дрогата е скрита в таблото на една от междуетажните площадки от  35- годишен бургазлия. Той е задържан за денонощие. Още осем мъже и две жени на 23 г. и 30 г. са арестувани при спецпроверката на полицията. Образувани са девет бързи производства и четири преписки, повдигнати са обвинения.. Неутрализирана е  една мобилна нарколаборатория, уточняват от ОД МВР.

При паралелно протичащи проверки за шофиране след употреба на наркотици са установени общо шестима нарушители. Водачите са на възраст от 22 г. до 36 г., сред които и една 22- годишна жена от Айтос.

В два от случаите при проверката на водачите са установени и допълнителни обстоятелства, уточняват от полицията При пътна проверка на лек автомобил "Опел Тигра"  в бургаския парк «Езеро», до Колежа по туризъм, полицаите попаднали на 34-годишен водач, употребил наркотици. При личен обиск у него са открити топче и десет пликчета с метамфетамин. Мъжът е задържан за денонощие, по случая е образувано бързо производство.

При проверка в района до бл. 9 в ж.к. "Зорница" униформени спрели за проверка лек автомобил "Пежо 206", управляван от 33- годишен бургазлия. Освен, че той шофирал след употреба на метамфетамин се оказало, че на няколко места в купето има скрити наркотици. Бургазлията е задържан, срещу него също е образувано бързо производство.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.