Безопасно пътуване винаги в твоята посока

https://www.24chasa.bg/novini/article/9719738 www.24chasa.bg

Иновативна UV система пречиства въздуха в автобусите на „Юнион Ивкони”, „Етап Адресс” и „Груп плюс”

Когато пътувате с „Юнион Ивкони”, „Етап Адрес” и „Груп Плюс” можете да сте сигурни за Вашето здраве, защото въздухът в автобусите се пречиства непрекъснато. И то по начин, който убива всякакви бактерии и вируси. Пандемията COVID-19 не съществува на борда на тези автобуси, независимо колко дълго е пътуването и през кои държави преминават. Въздухът в автобусите непрекъснато циркулира през специални UV системи, в които ултравиолетовите лъчи унищожават вируса и всякакви вредни микроорганизми. Системите, които пречистват въздуха в превозното средство, са от затворен тип, което означава, че са напълно безопасни за хората в автобуса.

Устройствата са изпитани в Националния център по заразни и паразитни болести, като резултатът показва над 98% редукция на нормалната микрофлора на въздуха след работа на уреда в продължение на 2 часа. Това е времето, за което се дезинфекцира изцяло обемът на въздуха в един голям автобус.

Системата, монтирана в превозното средство, работи чрез вграден вентилатор, който всмуква въздуха от автобуса, той попада във вътрешността на уреда, където под въздействието на UVC лъчите се дезинфекцира и се връща отново в автобуса, но вече напълно пречистен. Действието на UV системите е насочено срещу бактерии, техните спори и, разбира се, срещу всички вируси. UVC лъчите са ултравиолетови лъчи от електромагнитния спектър с дължина на вълната 280-100 nm. Използват се от десетки години в болничните заведения с цел дезинфекция. Механизмът на действието им е свързан с проникването им в клетката и унищожаването на ДНК/РНК на микроорганизмите, като по този начин се блокира тяхното размножаване и развитие.

С инсталирането на иновативните UV системи в автобусите на „Юнион Ивкони”, „Етап Адресс” и „Груп Плюс” превозвачът затваря пълния цикъл на безопасност за своите пътници - от външната дезинфекцията на корпуса на автобуса през вътрешната дезинфекция на салона до осигуряването на чист въздух по време на цялото пътуване, без значение колко дълго е то и колко често се сменят пътниците.