"168 часа": 5 ползи и една щета за Трифонов от стратегията на мълчанието

https://www.24chasa.bg/novini/article/9720184 www.24chasa.bg
Трифонов с дясната си ръка в партията Тошко Йорданов

Политиката му следва принципите на шоуто – винаги да има изненади, за да държи публиката нащрек

Първан Симеонов: Той е търпелив и също като Борисов иска да остане в историята като помогнал на хората

Слави Трифонов, който според всички социолози и политолози има най-големи шансове да състави правителство, продължава със стратегията на мълчанието повече от седмица след изборите. Какво печели или губи с нея, докато никой не знае с какво се занимава в момента – договаря ли се за правителство, програма ли пише?

Първо, дава му възможност да сюрпризира всички – принцип, който следва и в предаванията си. "Мълчанието води до ефекта на изненадата. Това е основно правило в шоуто. Подготвя се поредица от обрати, за да не заспи публиката", коментира социологът Юрий Асланов пред "168 часа".

Второ, печели очакването на публиката и същевременно

елиминира възможните грешки

и засега успява да ги избегне, смята Първан Симеонов от "Галъп". Той добави, че засега Трифонов е заобиколил подхлъзванията на предишни новопробиващи лидери, някои от които крещяха, заплашваха и партиите им бързо започнаха да се разпадат.

"Другите са нетърпеливи, той е търпелив. Иска да остане в историята, в съзнанието на хората, че е сторил нещо добро за тях.

В това отношение

с Бойко Борисов

си приличат

– и премиерът има същите амбиции", каза още Симеонов.

Трето, безмълвието му води до ефекта, че всяка негова дума се гълта като топъл хляб.

Лаконичните му постове във фейсбук се превърнаха в нещо като комюникета, без възможност за журналистически въпроси, но броят на тези, които чакат статусите на Слави, расте главоломно. Интересът към "Има такъв народ" също се увеличава. А когато все пак се стигне до връчването на мандат, е много вероятно

всичко, което

каже той, да се превърне в сензация.

Какви са останалите ползи и щетата за Слави от стратегията на мълчанието, четете ТУК.