Нови мерки за борба с коронавируса в Косово

https://www.24chasa.bg/novini/article/9720738 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Правителството на Косово прие снощи мерки за контрол и превенция на КОВИД-19, след които разрешение за работа на хранителните заведения и обучение в училищните сгради, съобщава вестник "Данас".

Полицейският час остава в сила, но се премества от 22,30 до 5 часа. От днес обучението в основните и средни училища ще се провежда в училищните сгради. Същевременно на всички държавни и частни институции в образованието е забранено да организират извънучилищни дейности като екскурзии, групови разходки, различни забави на учители или ученици, предава БТА.

Забранени са всички събирания с повече от 30 участници /срещи, семинари, обучения/. Изключение от тази точка са заседанията на парламента на Косово, срещите на правителството или срещи от особен обществен интерес, които са разрешени независимо от броя на участниците. Погребенията са позволени само с участието на тясното семейство, с не повече от 30 души.

Работата на търговските центрове е разрешена при спазване на съответните упътвания. Трябва да се съблюдава правилото за 1 клиент на 8 квадратни метра.