От днес започна изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9721471 www.24chasa.bg
Мая Димитрова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Силистра

От днес 19 април започна изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти. Със закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 година гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300 лева и една стотинка, до 369 лева, включително ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лева, каза Мая Димитрова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Силистра.

Помощта ще се изплаща през бюджета на министерството на труда и социалната политика от териториалните поделения на агенцията за социално подпомагане.

Средствата ще се изплащат от дирекциите „Социално подпомагане“, въз основа на предоставената от националния осигурителен институт информация за хората с пенсии в посочения диапазон и начина по който тя им се изплаща, чрез пощенска станция в страната или по лична банкова сметка. За получаването на годишната финансова подкрепа не е необходимо гражданите да подават заявления, изплащането в пощенските станции ще бъде в периода от 19 до 26 април, включително, в същия период сумите ще бъдат преведени и по банковите сметки на пенсионерите.

В случай, че някои от гражданите не получат дължимите средства от пощенска станция, от която обикновено вземат пенсията си е необходимо да се обърне към дирекция „Социално подпомагане по местоживеене за уточняване на актуалния им адрес за да бъде включен в списъците за следващ период.