Оперират Бойко Борисов, пак си контузил коляното на футбол

https://www.24chasa.bg/novini/article/9722509 www.24chasa.bg
Борисов преди да влезе в "Пирогов" СНИМКИ: Фейсбук/"Забелязано в София"

В момента оперират Бойко Борисов в столична болница, научи "24 часа." Премиерът в оставка отново има проблеми с менискуса на дясното си коляно. За това потвърдиха пред наш репортер от правителствената информационна служба.

Във фейсбук групата "Забелязано в София" се появиха снимки как Борисов влиза в "Пирогов". Той е в домашни дрехи, помагат му да слезе от колата, а шефът на болницата проф. Асен Балтов го посреща.

Ходил е там да му направят ядрено-магнитен резонанс, след като пак си е контузил коляното на футбол, научи "24 часа".

Борисов усетил болки и коляното му се надуло докато играел футбол днес следобяд. Заради това на път към Министерския съвет решил да мине през "Пирогов". 

Там установили костномозъчен едем (оток на костния мозък - б.а.), скъсани предни и задни кръстни връзки. Посъветвали го да си направи операция, защото контузията е тежка и той е влязъл в друга столична болница. Засега му оперират само менискуса, който е излязъл, закъсан е и кост в кост се трият в коляното му. Затова може да се наложи и да му поставят изкуствена става.

Заради операцията Борисов е изпуснал телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган.

Борисов претърпя вече няколко операции на менискус през 2015 и 2017 г. Тогава го оперираха в болница "Софиямед". Възможно е и сега да е там, защото там работи доц. д-р Антони Георгиев, който оперира Борисов още от 2009 г., когато за пръв път го ряза във ВМА.