Трима обвиняеми за наркоразпространение остават зад решетките

https://www.24chasa.bg/novini/article/9725343 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С. и А. Ю., са потвърдени от Апелативния съд и вече са в законна сила. Третият обвиняем – К.Ч., не е обжалвал наложената му мярка. Според прокуратурата, в периода 6-7 април 2021 г., тримата обвиняеми са държали без надлежно разрешително различни видове високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Апелативният съд е възприел съображенията на Окръжен съд – Русе и обоснованият извод, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е единствено възможната по отношение на К. С. и А. Ю.

Според въззивните магистрати, правилно първоинстанционният съд е отчел, че деянията, за които са привлечени към наказателна отговорност двете лица, са били извършени в изпитателния срок на предходни осъждания. Това е показателно, както че наложените им наказания не са оказали целения от закона поправителен и превъзпитателен ефект, така и за наличието на реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С., А. Ю. и К. Ч., вече са окончателни.