Народното събрание ще заседава утре от 9 часа, вижте програмата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9726029 www.24chasa.bg
Сградата на Народното събрание СНИМКА: Архив

Народното събрание ще заседава утре от 9.00 часа. В проекта на програма е предвидено изслушване на министър-председателя Бойко Борисов относно мерките и действията, предвидени в Националния план за възстановяване и устойчивост по Механизма за възстановяване и устойчивост, съобщи БТА.

Изслушването на министъра на финансите Кирил Ананиев във връзка с изпълнението на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. и равнището и структурата на фискалния резерв към 31 март 2021 г., е предвидено като точка втора от проекта на програма за утре. Министър Ананиев ще бъде изслушан и по въпроси, засягащи държавните и обществени интереси, сред които тези за касовите наличности в държавния бюджет и тяхното развитие до края на годината.

Първа точка от проекта на програма за четвъртък е проект на решение за отмяна на Великденската ваканция на Народното събрание за 2021 г. В проекта на програма за четвъртък е предвидено и решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Вносител на промените е Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Според проектопрограмата в петък депутатите ще обсъдят на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Изборния кодекс. В дневния ред за този ден е и първото четене на изменения в Закона за политическите партии. След законодателната част е предвидено време и за редовен парламентарен контрол.