Йозко и Адем изнасилиха и биха 16-годишна в село до Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/9726392 www.24chasa.bg

Гаврили се с детето и го зарязали в безсъзнание.

ВМРО: Химическа кастрация за извършителите на сексуални престъпления

Десетокласничка от пловдивското с. Войсил е била жестоко бита и изнасилена от двама местни жители. Гаврата е станала през март, малко преди изборите, но за нея се разбра едва сега.

Извършителите Йозко и Адем по прякор Пишко са в ареста. Те са задържани веднага след престъплението.

Свидетели на случилото се няма. От полицията отказаха коментар с мотив, че 16-годишното момиче е преживяло тежка психическа травма и огласяването на подробности ще влоши състоянието му. Същият е аргументът на прокуратурата.

Неофициално в селото се говори, че във фаталния ден ученичката е правела крос. Минала покрай стадиона, където в това време били Йозко и Адем. И двамата били пияни. Те я проследили до реката извън селото. Там я нападнали и я насилили. Ужасът за момичето продължил цели два часа. Накрая я захвърлили в канавка.

През това време притеснените ѝ родители започнали да я търсят. Бащата я намерил в безсъзнание, покрита с якето на единия от мъчителите.

Арестуваните са на възраст между 30 и 40 г. И двамата имат семейства. “За Йозко се носи мълвата, че е насилвал брат си. Пишко също няма добро име - жена му си избяга”, коментират в селото.

Кметът заяви пред “24 часа”, че никой в селото не знаел подробности за престъплението.

В първите дни, след като се разчуло, имало напрежение. Според местните вероятно полицията не е огласила гаврата, за да предотврати втора Катуница.

От ВМРО призоваха за спиране на безчинства и поискаха въвеждане на химическа кастрация като наказание за изнасилване.

“Двамата цигани са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях? Както и защо не е дадена гласност на това поредно брутално посегателство от страна на етноса”, посочват войводите.

Те настояват за прилагане на внесената промяна в НПК, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за съкратено съдебно следствие, както и за въвеждане на доброволни отряди към МВР.

И изброяват публични случаи на убийства и изнасилвания. Сред тях попадат смъртта на Вероника Здравкова във Велико Търново и гаврата с журналистката Виктория Маринова в Русе. Убиийците на двете млади жени си признаха вината и не получиха доживотен затвор, а присъди от по 30 години. Убийците на двете жени обаче бяха съдени преди поправката в НПК.