100% българско агнешко месо, 100% българска свежа салата, яйца и козунаци от родни производители във ФАНТАСТИКО

https://www.24chasa.bg/novini/article/9727551 www.24chasa.bg

Българска зелена салата и българско агнешко месо, козунак и яйца от родни производители. Великден може да е по-вкусен от всякога с изобилие от български продукти от ФАНТАСТИКО.

И тази година веригата предлага 100% българско агнешко месо, основно отглеждано във ферми в района на Родопите. „Целта e да предложим български месни продукти на достъпни цени с гарантирано качество. Клиентите, купили от нашето месо, могат да бъдат напълно спокойни за качеството му. Агнетата, които преработваме са с необходимите ветеринарномедицински и транспортни документи. Всички отделни етапи, през които преминава доставката, обработката и изготвянето на крайния продукт са под непрестанен експертен контрол“, заявява Йордан Коцев от „Бийф Мийт Велинград“. Фирмата е един от доставчиците на ФАНТАСТИКО, за които от 2018г. отзивите на клиентите са отлични.

Свежите зелени салати в супермаркетите на веригата също са 100% български, и то целогодишно. Доставките за Великден са от Благоевград, Пловдив, Пазарджик и Враца. На случаен принцип се извършват анализи на качеството в акредитирана лаборатория, така че продукцията, която стига до регалите в супермаркета, винаги е проверена. Производителите и търговците също предоставят документи от лабораторни изследвания.

Един от дългогодишните български доставчици за ФАНТАСТИКО е фирма "ЕМСТИВИ-Станков“, която отглежда продукцията си в землището на село Първомай, община Петрич, оранжерийно и на открито. „Потребителите могат да бъдат сигурни, че нашите салати отговарят на всички изисквания, защото спазваме стриктно карантинните срокове за отглеждането на продукцията“, казва земеделският производител Андон Станков.

Традиционният козунак също е единствено от български производители във ФАНТАСТИКО - можете да откриете над 20 вида. В някои от супермаркетите на веригата козунакът се приготвя пред очите на клиентите от „А до Я“ от майсторите пекари на „Квас – Квас“. Те замесват козунаци със стафиди и локум, с шоколад или с натурален вкус.

За най-заетите домакини кулнарните щандове във веригата предлагат ароматно агнешко с ориз и спанак, дроб самра и готови салати.

36 вида български яйца са част от традиционния асортимент за Великден. 30% от предлаганите яйца са от свободно отглеждани кокошки-носачки.

В супермаркети ФАНТАСТИКО можете да откриете яйца от ферма „Порко и Поло“, специализирана в свободното отглеждане на кокошки. „Хуманното отношение към животните и високото качеството на продукцията са водещи в нашия бизнес. Искаме по-голям брой хора в града да имат достъп до яйцата "от село" - обяснява Антон Димитров. - "Нашата ферма се намира в с. Веринско, община Ихтиман. Грижим се за нашите птици при условия, максимално близки до естетвените, като сме регистрирани от земеделското министерство с код 1, което означава, че технологията на отглеждане при нас е на свободно-дворен принцип. С други думи казано, на кокошките им е осигурено достатъчно място за тичане на двора, както и пряк достъп до слънчева светлина и чист въздух. Животните се хранят с напълно естествена, екологично чиста храна (царевица, пшеница, слънчогледов шрот), без добавка на абсолютно никакви стимуланти за развитие и яйценосене, дезинфектанти, антибиотици, лекарства и хормони. С ФАНТАСТИКО си партнираме от януари 2019 г., те бяха първата голяма верига, която ни подаде ръка в нашата мисия на повече български трапези да има качествена храна. Изключително доволни сме от това партньорство. Определено спомогна за нашето развитие. За нас ФАНТАСТИКО е не само ключов, но и ценен партньор", казва още Антон Димитров.

И тази година в супермаркетите на веригата се продават няколко вида пъдпъдъчи яйца.

А възможностите за украсяването на яйцата са десетки. Можете да откриете 66 различни бои – от традиционната гама цветове до перлени, златни, искрящи, бои с желатин и без желатин и още много.

Към всичко това в кошницата с покупки за празника може да сложите страхотни великденски елементи за декорация на трапезата и дома.