Бойко Борисов: Ако при 165 мнозинство не поемат управлението, са бъзльовци (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9727606 www.24chasa.bg

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов бе изписан от болницата. Той бе опериран заради травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач.

На излизане от "Софиямед" той говори пред журналисти и първо благодари на лекарите, които го спасяват за пети път. "Надявам се, че е последен", добави той. 

Борисов разказа история как Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино.

"Уважавам много Иван Костов, защото е твърд човек. Партията на Иван Костов днес подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята. Както видяхте, блъфират с Росенец, но ние подкрепяме за Росенец, не само подкрепяме, а и внасяме", каза още Борисов. 

"Странно ми е как "Демократична България", уж дясна партия, са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", коментира Борисов.

"Ние подкрепяме разследването за Росенец и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", каза Борисов. 

"Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов. Когато смениха по негово искане шефа на софийския градски съд, шефа на ВКС, всичко му бе добре. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", добави той. 

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов Борисов отговори: Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. 

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата. Ако не направят със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, значи не са отговорни хора и всички вкупом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях", добави той.