Започна Годината на сътрудничество в областта на зеленото развитие и опазването на околната среда между Китай и страните от ЦИЕ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9727675 www.24chasa.bg

На 20 април в Пекин бе даден стартът на Годината за сътрудничество в областта на зеленото развитие и опазването на околната среда между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). В събитието участваха секретарят на партийния комитет на Министерството на екологията Сун Дзинлун и китайският заместник-външен министър и директор на Секретариата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа Цин Ган.

Сун Дзинлун изрази надежда различните страни да подкрепят изграждането на механизма за сътрудничество и да задълбочават обмена между правителствата, научно-изследователските органи и компаниите от двете страни, да подкрепят изграждането на международния съюз за зелено развитие в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, за да може сътрудничеството в областта на екологията да бъде издигнато на ново по-високо ниво.

Цин Ган каза, че 2021 г. е определена като година за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ в областта на зеленото развитие и опазването на околната среда и Китай е предвидил редица събития в тази област, за да реализира резултатите от срещата на високо ниво между двете страни.

Започна Годината на сътрудничество в областта на зеленото развитие и опазването на околната среда между Китай и страните от ЦИЕ