Борисов: Няма да се кандидатирам за президент!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9728083 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!", написа Бойко Борисов във фейсбук. Това уточнение той направи, защото не бяха добре разбрани думите му за президентската битка, изречени при изписване от болницата. Тогава той заяви, че ще се изправи на всички избори срещу Радев, ако се стигне до служебен кабинет, което явно е било разбрано превратно от журналистите, без той да е казвал, че ще отиде лично на президентски избори, а имаше предвид ГЕРБ.

"Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.", допълни той.

"Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата.", завърши Борисов.