Задръствания по "Хемус" пак заради тунела "Витиня"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9728346 www.24chasa.bg

Километрични опашки от коли се образуваха за пореден път по магистрала "Хемус" в района между първите два тунела в посока от София към Варна, алармира читателят на "24 часа" Милко Мендев.

Движението във всяка една от посоките е ограничено в по две ленти. Причината този път е, че се калибрира осветлението в новоремонтирания тунел "Витиня" и вече няколко дни поред едната тръба е затворена, а движението в другата в другата е двупосочно. Това налага и вкарването на трафика само в едно от пътните платна. 

Преди няколко дни от АПИ съобщиха, че за тежкотоварния трафик по време на довършителните работа в тунела е предвидено пренасочване по обходен маршрут, но както се вижда от снимката на читателя, направена преди около час, на платното има тежкотоварни камиони, което прави ситуацията и опасна. 

Тунелът "Витиня" се ремонтира в продължение на около 4 години, защото при започването му се оказа, че под облицовката има огромни пукнатини, които правят тунелите опасни. Това наложи старата облицовка да се махне и пукнатините да се запълнят.