Сътрудничеството между град Нинбо и ЦИЕ се фокусира върху изложението „Китай-ЦИЕ“

https://www.24chasa.bg/novini/article/9730808 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Радио Китай

На 21 април в Пекин се проведе конференция за сътрудничеството и обмена между град Нинбо и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). В нея участваха представители на Министерствата на външните работи, на търговията и на управата на гр. Нинбо, както и на посолства и търговски агенции от страните от ЦИЕ, предаде Радио Китай.

От форума съобщиха, че второто изложение „Китай-ЦИЕ“ ще бъде открито на 8 юни тази година и ще се проведе едновременно в онлайн и офлайн формат. Към него ще бъдат организирани 7 форума, 13 търговско-икономически срещи и изложения. 

Докато работи усилено за изграждането на надеждна платформа за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, Нинбо също получава дивиденти от двустранното и многостранно сътрудничество. Всичко това се основава на стабилния растеж на китайската икономика и огромния потенциал на китайския пазар. На срещата на върха между Китай и ЦИЕ през февруари тази година Китай предложи през следващите пет години да се внесат стоки на стойност над 170 милиарда щатски долара от ЦИЕ. Представителите на страните от ЦИЕ са уверени, че отварянето на китайския пазар ще влее жизненост в икономиките им.