Oсъдиха на 10 години затвор рецидивист за изнасилване на 9-годишно момиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/9730988 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Окръжен съд – Монтана произнесе присъда 10 години „Лишаване от свобода“ на подсъдимия К. А. А. за изнасилване на малолетно момиче. Според обвинителния акт на неустановена дата през месец октомври 2017 г. в село Крива бара, община Брусарци, при условията на опасен рецидив 32-годишният К. А. А. се съвкупил с 9-годишната тогава Г. Н. М. - негова доведена дъщеря, като я принудил към това със сила и заплахи.

Уплашено от станалото и не срещнало разбиране от майка си, момичето споделило за изнасилването година и половина по-късно пред биологичния си баща, който сигнализирал органите на МВР и срещу К. А. А. било образувано досъдебно производство.

След приключването му той бил обвинен в изнасилване и изправен пред съда. След като се запозна с всички събрани доказателства по делото и изслуша свидетелите, вещите лица и пострадалото дете, разпитано в присъствието на социален служител, съдът призна К. А. А. – без образование, безработен и осъждан, за виновен и произнесе присъда от 10 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. К. А. А. ще трябва да плати и 739,20 лева – разноски по досъдебното производство по сметка на ОД на МВР - Монтана, както и 150 лева – съдебни разноски по сметка на ОС – Монтана.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София.