Херо Мустафа се видя със Стоичков, няма среща с политици за подкрепа на Даниел Митов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9732071 www.24chasa.bg

Очакваме да работим с новото правителство, но формирането му е работа на избраниците на българския народ, казват от американското  посолство

Посланикът на САЩ е провела много важна среща днес, съобщи американската мисия у нас. Оттам допълват, че Херо Мустафа е имала честта да се срещне с българската футболна легенда Христо Стоичков и да разговаря с него за мостовете, които спортът изгражда между нашите две страни. Посланикът му благодари на Стоичков за това, че е "Посланик на спорта между САЩ и България".

"Нашите отношения ще останат силни благодарение на трайните връзки между нашите два народа, изградени от хора като Христо Стоичков", казва Херо Мустафа.

"Посланикът не се е срещала с никакви политически партии, парламентаристи или политици днес. Нашето партньорство е изградено на здравата основа на взаимно уважение и доверие. Следващите стъпки при формиране на българското правителство ще се решат от избраните представители на българския народ и ние очакваме да работим с новото правителство". Така пък от американската мисия у нас опровергаха пред "24 часа" спекулации в български медии, че US посолството е поканило на среща лидерите на трите партии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", за да настояват за подкрепа на правителството на ГЕРБ с премиер Даниел Митов.