Навални с прочувствено послание към участниците в протестите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9733256 www.24chasa.bg
Излежаващият присъда затвор опозиционер Алексей Навални СНИМКА: РОЙТЕРС

Алексей Навални отправи днес от затвора прочувствено послание, че изпитва "гордост и надежда", след като е узнал от адвоката си за масовите протести вчера из Русия с настояване да бъде освободен, предаде Асошиейтед прес.

"Ето това е спасението на Русия. Вие. Тези които излязохте. Тази, които не излязохте, но подкрепихте това. Тези, които не подкрепяте това публично, но симпатизирате", написа 44-годишният дисидент в пост в "Инстаграм", предаде БТА. 

Навални, който е вече четвърта седмица в гладна стачка, казва, че не е знаел какво се е случвало, защото в затвора има достъп само до един телевизионен канал. Но негов адвокат го посетил и му разказал за масовите демонстрации в сряда в много градове на страната. "Ще каза искрено, че две чувства се надигат в мен: гордост и надежда", пише в поста.

Хората манифестират по улиците и това означава, че знаят и разбират всичко, каза Навални. Те няма да се откажат от бъдеще си, от бъдещето на своите деца, на страната си. Да, известно време ще бъде трудно и мрачно, но тези които дърпат Русия назад, са обречени от историята. Във всеки случай ние сме повече. Русия ще бъде щастлива, заяви най-видният опонент на Владимир Путин.