Без резултат на заседанието на комисията между България и Северна Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/9736443 www.24chasa.bg
проф. Ангел Димитров

Без резултат е завършило и 13-тото заседание на комисията по историческите и образователни въпроси между България и Република Северна Македония. Това стана ясно на брифинг в Министерството на външните работи след края на двудневната видеоконферентна среща.

"Нашите двудневни разговори, номерирани с този номер 13, не доведоха до нищо, което заслужава внимание. През вчерашния ден започнахме с темата за края на Първото българско царство, за неговите владетели, за цар Самуил. Спокойно мога да кажа, че разговорът беше абсолютно безплоден и безпредметен", съобщи съпредседателят на комисията проф. Ангел Димитров.

Единствената тема, по която двете страни са постигнали съгласие, е да завършат протокола от 11-ото заседание на комисията, стана ясно от думите на проф. Димитров, цитирани от БНР.

"Тук нашите колеги, въпреки сложните ни разговори, имат известен интерес, преди всичко свързан с политическото желание на ръководството Република Северна Македония да се стигне до някакви срещи на политическо ниво".