Фестивалът "Приключения във Врачанския Балкан" търси ентусиасти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9746286 www.24chasa.bg

Подкрепя го фондация "Америка за България", срокът за регистрация е до 2 май

Фестивалът "Приключения във Врачанския Балкан 7-11.7“
обявява конкурс за участници в програмата, съобщи Община Враца. Подкрепят го  фондация „Америка за България“, природен парк „Врачански Балкан“ и туристическата платформа openvratsa.bg.

Първото издание на фестивала ще се проведе от 7 до 11 юли на различни локации в природния парк, както и в населените места около парка: гр. Враца, с. Згориград, с. Паволче и с. Челопек.

Организаторите канят спортните клубове, сдружения, читалища и професионалисти да участват със свои предложения в програмата на фестивала. Сред дейностите в програмата са вело и планински преходи, скално катерене, фото-турове, ателиета за деца сред природата, кулинарни ателиета и базар на традиционни храни и др. Програмата на фестивала е отворена за кандидати и от цялата страна, но приоритет имат предложенията на местните клубове и организации.

Срокът за кандидатстване е до 2 май.

Одобрените предложения ще могат получат и финансова подкрепа от 100 до 700 лв. - за материали, екипировка, транспорт, безопасност на участниците и други, като условието е кандидатите да живеят или да са регистрирани на територията на Община Враца.

Повече информация за фестивала, изискванията, както и формуляр за кандидатстване са предоставени на платформата  openvratsa.bg.

За връзка с организаторите: festival@ecotourconsulting.eu.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ по проект „Фестивал „Приключения във Врачански Балкан“ – обединение на местните общности за успешна туристическа дестинация“ на Екотур Консултинг и цели да допринесе за превръщането на Враца и природния парк в столицата на приключенския туризъм в България.