Паргов: БСП трябва да върне мандата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9757494 www.24chasa.bg
Лидерът на БСП в София Калоян Паргов говори на тържествения митинг-концерт в Борисовата градина за 1 май.

Нищо не е загубено. Много може да бъде спечелено, заяви лидерът на БСП – София

БСП трябва да върне мандата. Тази позиция изрази лидерът на БСП - София, Калоян Паргов пред журналисти в Борисовата градина след тържествения митинг-концерт за 1 май.

Той обясни, че решението ще се вземе от Националния съвет на партията по-късно днес. Но даде пример с работата на парламента, където се видя, че никой не подкрепя приоритетите на червените. 

Паргов разтълкува конституцията и обясни, че мандатът трябва да се връчи на председателя на ПГ на "БСП за България".

Сложна и нажежена - така описа ситуацията в страната Паргов. 

„Днес е тъжен празник“, констатира Калоян Паргов пък в словото си по време на митинга. И обясни, че COVID-19 промени не само живота в страната, но и в целия свят. "През последната година България мина през извънредно положение, а след това и досега е в извънредна епидемиологична ситуация. У нас настъпиха тежки здравни, икономически, а вече и политически катаклизми“, изтъкна председателят на Софийската организация на БСП и допълни, че много хора се сблъскаха със заразата и не всички се пребориха с нея, хиляди загубиха работата и поминъка си, а цели сектори са изправени пред опасността дали ще оцелеят.

„Но ние, социалистите, не губим кураж. Ще отстояваме достойнството на трудещите се. Ще се борим и за промяната в държавата, която да го гарантира“, заяви лидерът на столичните социалисти.

„Нищо не е загубено. Много може да бъде спечелено. От нас зависи да сме силни, единни и сплотени. Такива трябва да сме ние – социалистите“, убеден е той.

Човешкото достойнство е на първо място в Хартата на основните права на Европейския съюз. Според нея, признаването на достойнството на хората е основата на свободата, справедливостта и мира в света. На днешния 1-ви май ние от Българската социалистическа партия заявяваме, че достойният труд на работещите трябва да гарантира достоен живот, каза още Паргов.

Той посочи, че в началото на третата декада на 21-ви век отново се налага това да се каже, защото в днешна България хората на труда все още не получават достойна отплата за него.

Паргов честити празника на хората на труда, на левия печат и на стожерите на свободното слово. По думите му в днешния ден не трябва да се забравя и за свободата на медиите. „България вече е на незавидното 112-о място по свобода на словото в света, като тази година отстъпи още една позиция назад“, припомни той и каза, че всяко отстъпление от тази свобода е присъда за държавата ни.

Според него е факт, че през последните години у нас съотношението „качество – тираж“ отдавна е нарушено. Нещо повече - жълтата преса е толерирана за сметка на качествената и обективна журналистика. „Вестник „Дума“ продължава да държи фронта. И тук е място да благодарим на екипа и задочно на основателя на вестника Стефан Продев“, призова в заключение Калоян Паргов.