В Шанхай стартира месеца за насърчаване на потреблението

https://www.24chasa.bg/novini/article/9760948 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Радио Китай

На 1 май в Шанхайския изложбен център стартираха месец за насърчаване на потреблението и фестивал на пазаруването, организирани съвместно от Министерството на търговията, Китайската медийна група и управата на града. Главна тема на мероприятието е „Да се насладим на потреблението и хубавия живот“, предава Радио Китай.

В речта си на откриването директорът на Китайската медийна група Шън Хайсюн подчерта, че тази година е първата от 14-ата петилетка, като китайската икономика се възстановява стабилно и демонстрира голямата си устойчивост и жизненост на потреблението. Могъщият потребителски пазар вече е най-голямата движеща сила за икономическия растеж на Китай през последните години. Китайската медийна група, която обхваща националното радио и телевизия, ще даде своя принос за превръщането на Шанхай в международен потребителски център, каза още Шън Хайсюн.

Китайската медийна група излъчи онлайн предаване на живо за продажбата на стоки. От миналата година насам тя организира многократно подобни благотворителни мероприятия с продажби за около 10 млрд. юана.