Различните отдели координират действията си в пика на пътуванията за 1 май в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/9763000 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

От 1 до 5 май в Китай са почивни дни и много хора предпочитат да ги използват, за да пътуват до известни туристически дестинации. Различните отдели, свързани с железопътния и въздушен транспорт, енергоснабдяването и други, работят усилено, за да гарантират безопасността и предоставят необходимите услуги на пътуващите.

Според данни на китайските железници, на 2 май в страната са били отчетени 14,718 милиона пътувания с влак, което е увеличение с 11,6% в сравнение със същия период на 2019 г. Очаква се на 3 май те да са 13,6 милиона, което е с 2,2% повече в сравнение със същия период на 2019 г., предава радио Китай.

Държавната електро-мрежова корпорация на Китай активно помага на местните жп управления в проверката на електрическото оборудване на влаковете. Освен това извършва специални инспекции на съоръженията за зареждане на електрически автомобили.

Летищата съставиха планове, за да осигурят плавния поток на пътниците в пиковия период, добавиха гишета за регистрация и канали за проверка на безопасността, за да намалят времето за чакане. Въведени са и стриктни мерки за превенция на епидемията, за да се гарантира здравето на пътуващите.