Бумът на пътуванията за 1 май в Китай е индикатор за бързото възстановяване на страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/9763652 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Пълните жп гари, летища, туристически забележителности и екскурзиите между провинциите през 5-дневната почивка за 1 май показват, че Китай се възстановява бързо от епидемията от COVID-19.

Пътуванията с железопътен транспорт достигнаха нови висоти в събота, когато са били отчетени близо 18,83 милиона, според данни на Държавната железопътна компания на Китай. Това е с 9,2% ръст спрямо 2019 г. в първия ден от почивните дни за празника, който продължава до сряда, предава радио Китай.

В средата на април платформата за туристически услуги Trip.com публикува прогнозата си за майския празник, в която се отбелязва значителен ръст на резервациите, спрямо нивата преди пандемията. Така например резервациите за самолетни билети са били с 23% повече спрямо същия период на 2019 г., при хотелските резервации има 43% увеличение, билетите за забележителности са скочили със 114%, а автомобилите под наем със 126%.

Предвижда се бум на туристическото търсене през тази година, което би могло да бъде по-високо дори спрямо това от 2019 г.“, казва експерт.