Появи се дарителят на "Демократична България" Иван Тодоров

https://www.24chasa.bg/novini/article/9763907 www.24chasa.bg
Иван Тодоров, компютърен специалист Снимка: Фейсбук

Във фейсбук Иван Тодоров, единствената информация за когото е, че е завършил компютърни науки в Софийския университет, заяви, че той е дарителят на "Демократична България" за местните избори през 2019 г. На пресконференция вчера Бойко Борисов заяви, че се подготвя непрозрачен избор за доставчик за машини за изборите, а ДБ лобира за конкретна форма. "Тази фирма е дарител на "Да, България". на втора пресконференция бе уточнено, че въпросният дарител се казва Иван Тодоров. това име носи известният юрист мажоритарен собственик на "Сиела Норма" - фирмата доставчик на машините за гласуване. Той отрече да е дарявал на партии изобщо. 

Днес във фейсбук компютърният специалист Иван Тодоров написа:

По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100лв.
За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. Демократична България е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв.
Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии.
Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!
#оставка