Депутати обсъждат предложението за 1 лев партийна субсидия (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9765622 www.24chasa.bg
Депутатите от 45-ия парламент върнаха пленарните заседания в сградата на площад “Народно събрание” 2. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Днес е първият работен ден за депутатите след Великден.

В проекта за седмична програма за днес и петък са включени промените в закона за политическите партии, внесени от "Има такъв народ", които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

От "Изправи се! Мутри, вън!" предлагат промени в закона за извънредното положение - добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията.

От "БСП за България" искат промяна на Кодекса за социално осигуряване, с която се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

В дневния ред са включени и два проекта на решения. Единият на "Демократична България" - за създаване на временна комисия за проверка на строежите и обектите на територията на лесопарк "Росенец". Другият на БСП - с което да се възложи на Министерския съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V".

Гледайте на живо ТУК