Пияна компания от Павликени заляла с разтворител за бои и запалила кръводарител за забавление

https://www.24chasa.bg/novini/article/9768278 www.24chasa.bg
Това е подпаленият Георги, за когото сега събират пари.

Георги твърдял, че полял по дрехите си ракия и пламнал при опит да запали цигара, но никой не вярва на тази версия

Нарочно ли е запален 47-годишният Георги от Павликени, който е в “Пирогов” с 38% изгаряния, или е станал жертва на нелеп инцидент. Това са двете версии за бруталното издевателство над мъжа в навечерието на Великден.

Според местните той е залят със силно запалим разтворител за боя и запален за забавление на компания, прекалила с алкохола. Георги обаче разказал на разследващите, че се е полял неволно с ракия и пламнал, след като се опитал да запали цигара. Никой от жителите на Павликени обаче не вярва на това. Хората от градчето събират пари за лечението му и търсят кръводарители.

Самият Георги

дарявал кръв

на всеки,

който има нужда

Местните разказват, че мъжът е залят със запалителна течност и подпален след купон, а после изоставен на тротоара в безпомощно състояние. Казват, че и преди е бил обект на гаври и подигравки от хора от компанията. От избухналите пламъци е пострадал и предполагаемият подпалвач - мъж на 62 г. от града. Той също е откаран в “Пирогов”.

Случката се разиграла около 18 ч в събота. В 18,23 ч е получен сигнал от спешния център в града за постъпил пациент с тежки изгаряния в горната част на тялото. Имало и друг пострадал, който се опитал да го гаси. Започнато е разследване за нанасяне на тежка телесна повреда, което е в начален етап. Според прокуратурата по-скоро

става дума за

нелеп инцидент

Натам сочел разпитът на пострадалия. Обяснил, че, без да иска, е разлял алкохол по себе си и лумнал при опит да си запали цигара.

“Предстоят допълнителни разпити. Много от лицата са били в силно алкохолно опиянение и не могат да дадат адекватни обяснения. Ще се изземват записи от камери, ще се правят експертизи”, обясни говорителят на Районна прокуратура - Велико Търново, Тотко Тотев.

Георги не е бил здравноосигурен. Той се е прехранвал с работа по домовете, като за това е получавал пари, храна и подслон. Отскоро работи в местен магазин за строителни материали. Двама бизнесмени от града, пожелали анонимност, са

платили

здравните му

осигуровки 5

години назад,

за да може да получи добро лечение.

Марина Ангелова от Павликени е основният инициатор за събиране на средства и търсене на кръводарители за Георги. Нейният баща е намерил жертвата в безпомощно състояние на тротоара в събота.

“Човек, който всички ние познаваме, беше запален. Защо? Защото е различен? Или може би заради садистичната наслада на хора с психопатични прояви в характера да се гаврят с различните? Заради забавлението от това да се отнасят като нищожества с другите, които не могат да се защитят сами. За такива хора четем всеки ден в новините - убили съседа си с лопата, жена си с брадва, отровили животните в цял квартал и всеки път тези новини звучат далечни. Докато не се случи на съседната улица. Шега било, казват. Шегите трябва да са смешни, а аз не чувам никой да се смее”, написа Марина Ангелова във фейсбук ден след инцидента.