Двама американци осъдени до живот за убийството на италиански карабинер (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9771444 www.24chasa.bg

Италиански съд реши доживотен затвор за двама американски граждани за убийството на италиански карабинер през юли 2019 г., предадоха световните агенции. По време на нападението нападателите са били съответно на 19 и 18 години.

Офицер Марио Черчиело Рега, на 35 години, почина от раните си, нанесени му с нож от един от двамата американците, които били на ваканция в Рим. Нападението беше извършено при опит на Рега и негов колега да задържат двамата младежи. Карабинерите са били в цивилни дрехи, когато са се опитали да арестуват Финегал Лий Елдър и Гейбриъл Натале-Йорт. Единият от двамата американци призна, че е намушкал 11 пъти Рега, но заяви в съда, че си е мислел, че той бил трафикант на дрога.

Според разследването двамата американци взели чантата на наркодилър, който им продал аспирин, като ги излъгал, че е кокаин. Американците искали от дилъра 100 евро, за да му върнат чантата. Дилърът обаче подал сигнал в полицията и вместо него на мястото на срещата с американците се появили двамата карабинери в цивилни дрехи. Стигнало се до пререкание и до нападение при опита за арест, при което е бил убит Рега.

Ножът с острие 18 сантиметра, с което било извършено престъплението, беше открит малко след това, скрит в стаята в четиризвезден хотел, в който били отседнали двамата американци.

Въпреки че Рега бе наръган от Елдър, другият американец също беше съден за това престъпление, защото според италианския закон всеки, който индиректно е участвал в убийство, може да бъде обвинен за това, пише БТА.

Преди две години престъплението разтърси италианците, още повече че убитият карабинер тъкмо се прибрал от меден месец. Но случаят породи и полемика след разпространението на снимки на Гейбриъл Натале-Йьорт, показващи го с вързани ръце и с превръзка на очите в полицейски участък малко след задържането му.

След произнасяне на присъдите срещу двамата американци Роза Мария Езилио, вдовицата на Рега, каза, че това бил един мъчителен и болезнен процес, който няма да върне съпруга й.