Австралия май ще е затворена за посетители до края на 2022 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/9772771 www.24chasa.bg
Австралия Снимки: Пиксабей

Австралия вероятно ще остане затворена за посетители до края на 2022 година, заяви министърът на търговията и туризма на страната Дан Техан. Вълната от случаи на индийския субконтинент показва, че почти пълната забрана за влизане в Австралия все още е от съществено значение за запазването на страната без COVID, обясни той.

От 20 март 2020 година на австралийците е забранено да пътуват в чужбина и са затегнати позволенията за чуждестранните посетители да влизат в страната.

"Много е трудно да се определи кога границите могат да се отворят отново", каза Техан и добави, че "най-доброто предположение ще бъде това да стане в средата на втората половина на следващата година", предаде БГНЕС.

Преди пандемията около един милион краткосрочни посетители влизаха в страната всеки месец. Тази цифра сега е около 7000. Всеки, който влезе, трябва да премине 14-дневна строга хотелска карантина.

Австралия е регистрирала 29886 случая от началото на пандемията. Голяма част бяха открити насред хотелската карантина.

Разпространението на ваксинациите е бавно, като само 2,5 милиона ваксини са приложени в държавата с 25 милиона души.

Перспективата страната да бъде затворена за почти три години ще дойде като удар за туристическата индустрия на стойност 40 милиарда щатски долара годишно.