Защо Слави Трифонов не харесва медиите? Телевизиите опровергаха политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/9775782 www.24chasa.bg
СЛАВИ ТРИФОНОВ

В неверни твърдения обвиниха лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов от БНТ, Би Ти Ви и Нова телевизия. Повод станаха думите му пред водещия от БНР Петър Волгин, че националните медии не отразяват скандалите в комисията „Мая Манолова“ и показанията на бизнесмена Светослав Илчовски.

„Медиите не са свободни. Виж последния случай. Целият интернет е взривен от комисията на Манолова, а националните медии се правят, че го няма. След като е възможно, какво да говоря на хора, които са в състояние веднага да спират, да преиначават да редактират“, заяви Трифонов в интервюто си за националното радио.

„Това твърдение изобщо не е вярно. Ако г-н Трифонов има предвид, че това е тема табу, не е така. И това лесно може да бъде проверено. Още при първото заседание на комисията имаше репортаж на Иво Никодимов, след това в новинарските емисии вчера в 18 и 20 часа излъчихме какво се случва, Арман Бабикян гостува по темата в предаването „Още от деня“, а накрая темата бе обсъдена и в „Панорама“. Всички тези репортажи и новини могат да бъдат видени и на сайтовете ни bnt.bg и bntnews.bg. Наблюдавам как напоследък в социалните мрежи фактите се подменят“, коментира пред „24 часа“ шефката на новините и актуалните предавания в БНТ Мариела Драголова.

Скрийншот от материал на сайта на БНТ
Скрийншот от материал на сайта на БНТ

„bTV следи и отразява подробно случая „Илчовски“ от самото му начало, през всичките изминали дни. Специално вчера темата беше централна както в централната ни емисия новини, така и в късната такава, като продължи и днес в ефира на „Тази събота и неделя“. Всичко е изчерпателно проследено и на сайта ни btvnovinte.bg, като цялата поредица от материали съответно е споделена и в социалните ни мрежи. Накратко – темата е обстойно отразена чрез всичките ни канали“, коментираха от частната телевизия.

От Би Ти Ви припомниха, че темата е била обсъждана включително и в предаването "Тази събота" днес като гост на предаването е била депутатката Мая Манолова.

"NOVA отразява заседанията на парламентарната комисия за разледване на управлението през последните 10 години, в това число и тези, на които бяха изслушани бизнесмени. Темата е сред водещите в новините и актуалните ни предавания и присъства в информационните сайтове на Нова Броудкастинг Груп - nova.bg, vesti.bg и dariknews.bg", отговориха на Трифонов и от "Нова телевизия".

Слави Трифонов: Никога нищо не съм обещавал