Жена е ограбена и убита в Силистренско, 19-годишен е задържан (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9779970 www.24chasa.bg
От окръжна прокуратура в Силистра и ОД МВР- Силистра на импровизиран брифинг дадоха разяснения по случая. СНИМКА: Милен Милушев

Окръжна прокуратура – Силистра задържа за срок до 72 часа 19-годишният Ф.Р. от с. Скала. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала. 51-годишната жена имала общо 27 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб, като е установено, че смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село.

В резултат на проведените действия по разследване на случая е установено, че извършител на престъплението е Ф.Р. на 19 години от същото село. Мъжът бил установен късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко умишлено престъпление, за което в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днес, 10 май 2021 година, в Окръжен съд – Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 19-годишният Ф.Р. Според Прокуратурата съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването. На 7 май 2021 година е извършено тежко умишлено престъпление , намерен е труп на млада жена на 51 години от село Скала, община Дулово. Убийството е извършено от лице, което е на 19 години, установен е веднага няколко часа след като е извършено престъплението, сподели днес преди обед заместник главният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов на среща с представителите на местните медии. Чафаланов допълни , че в хода на следствието се установява , че това не е убийство по чл. 115, както е фиксирано в НК, извършителят извършва и грабеж, отнема и вещи на жертвата от рода на златни накити и бижута , които тепърва ще бъде установявано дали са такива. Освен това известна сума пари и личния автомобил на починалата. Чафаланов разкри , че и извършителят Ефим Радев вече е разпитан, Той е привлечен по чл. 199, ал. 2, т.2 от НК, престъпление, което е тежко и умишлено и се предвижда лишаване от свобода в срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Днес по 10 май, по думите на Чафаланов окръжна прокуратура в Силистра е внесла искане за вземане на постоянна такава от окръжен съд – Силистра. Извършителят не е осъждан, но е криминално проявен има регистрирана кражба , както и отнемане на МПС в друг съдебен район. На брифинга стана ясно , че след извършване на убииството , извършителят след като открадва автомобила на жертвата и катастрофира след което напуска местопроизшествието