"168 часа": Лулчев два пъти спасява живота на царя

https://www.24chasa.bg/novini/article/9781007 www.24chasa.bg
Цар Борис III с Адолф Хитлер

Шокира Химлер, като му казва къде да търсят Мусолини

Любомир Лулчев започва редовните си срещи с царя през 1923 г., когато Дънов му поръчва да бъде негов "говорител" в двореца. Той приема това като начин да "служи", но до Учителя пише, че

“политиката ни е отвратителна, а тая работа ми е гнусна”

Струва си да се отбележи, че Петър Дънов не е проявявал интерес към директни контакти с царя, но го е смятал за "духовно издигнат човек". Вероятно затова той изпраща при него офицера Лулчев, за да му повлияе в името на новата култура на любов, братство и хармония. Силата, която движи живота, според него е любовта и по-мощно от нея няма. Дънов и Лулчев се надяват по този начин да възродят България като център на ново духовно поле, подобно на онези, създадени някога от Орфей, Кирил и Методий и богомилството. Учението на Дънов разглежда Бог като триединство на великите принципи на любовта, мъдростта и истината.

Според Учителя именно любовта е единственото нещо, което осмисля човешкия живот. Не обикновената човешка любов, а онази, която внася идеали в душата ни, която заставя сърцето да чувства правилно, умът да мисли право и волята да действа разумно. Според запазени документи на

Лулчев целта, която преследва Дънов

- да се създаде нов социален модел, остава нереализирана.

Цар Борис III невинаги споделя своите намерения с Лулчев. Съветва се с него цели 20 години, макар и не постоянно, по-скоро за да получи потвърждение за плановете си. Той повече се интересува от медиумните и окултните препоръки на своя приятел и не толкова, за да съобрази своята политика с неговите съвети.

Лулчев прави хороскопи, открива подземни руди

и води.

Използван е и от германците, за да бъде открито местоположението на Мусолини след падането му от власт в Италия на 25 юли 1943 г. Тайно е отведен в Германия и на 13 август, петък, всички са събрани в огромна заседателна зала. Пред 200 ясновидци, гадатели, магове Химлер обявява: "Търсим изключително важна личност! Трябва да установите контакт с нея и да откриете къде е".

Настъпва тишина. След 5-6 минути Любомир Лулчев прошепва едва чуто, но райхсфюрерът чува ясно: "Мусолини... Вие търсите Мусолини... Влизам в контакт с него... Бои се..."

Химлер е впечатлен.

Какво казва той, четете ТУК.