Дани Каназирева: Партии хвърлиха България в хаос за 3 седмици

https://www.24chasa.bg/novini/article/9782580 www.24chasa.bg

Българският парламент беше използван по един абсолютно некоректен начин за предизборната кампания на Мая Манолова. Това е демонстрация на пълна безпомощност, защото доказателства няма, разигра се един политически цирк без доказателства. Така депутатът от ГЕРБ-СДС и член на Комисията по ревизия Дани Каназирева коментира в "Денят започва" работата на Комисията и разкритията в нея. Това по думите ѝ е било политическо лицемерие.

 Преди нея гост в предаването беше председателят на Комисията по ревизия Мая Манолова, която заяви: "В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на хората, централната роля за пречупването на това недоверие изобщо към институциите беше и на Комисията по ревизия. За пет заседания направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите вече няма как да бъдат заметени". По думите ѝ Комисията е успяла да върне доверието към парламента, тъй като е била залята от жалби и сигнали на граждани.

"Демонстрирано в едни частно-правни отношения между двама бизнесмени, които самите те заявиха, че имат натрупани десетки милиони и обвиняват едни други себе си. Намесиха премиера, това беше целта, затова бяха поканени", категорична беше Каназирева.

Според нея всеки един сигнал е бил умишлено изкарван единствено и само за да обслужи председателя на Комисията.

"Има едни първични счетоводни документи, които са документи във всяка една търговска фирма. Не може по толкова грозен и безпардонен начин да се използва най-високата трибуна с нечистоплътна цел, в предизборна кампания. Практически и юридически тази Комисия не може до нищо да доведе. България има своите контролни органи, има съд, прокуратура, и който има сигнали, ние нямаме нищо против, нека да извършват проверки, дори подкрепихме създаването на Комисията", допълни Каназирева.

Очаквали са да има обективен, прозрачен, интелигентен начин да бъде извършена проверка.

"Партии, които твърдят, че са нови и носят промяната, аз ги виждам повече от 20 години в телевизионния екран, хвърлиха България в сериозен хаос точно за три седмици", коментира още тя.

По думите ѝ, ако спрем да вярваме в своите институции, това е най-страшното за една страна. А точно това сме допуснали: институциите на България да бъдат замеряни по най-грозния начин, заради което губим институционалност.

Според нея Комисията се е превърнала в една "фабрика на жълтини", която да обслужва тясно партийни цели.