"Градус": Дружеството не е поддържало търговски отношения с Павел Стоименов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9782632 www.24chasa.bg

В понеделник, 10 май, „Градус“ АД бе обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори. За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица. С тази позиция излезе Георги Бабев, независим член на Съвета на директорите „Градус“ АД.

Позицията е във връзка с вчерашното заседание на на ръководената от Мая Манолова извънредна парламентарна комисия. Там бизнесменът Павел Стоименов разказа история, в която обвини съсобственика на “Градус” АД Иван Ангелов в нередности.

Вижте какво още се казва в позицията на "Градус" АД:

„Градус“ АД категорично отхвърля всички обвинения, отправени от най-високата институционална трибуна в България. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него. „Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

“Градус” АД няма да толерира безправието и кулоарното правосъдие. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти.