Кой е служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9783723 www.24chasa.bg
Андрей Кузманов (в средата) по време на награждаването на призьорите в кръга от Световната купа по модерен петобой, който се проведе в София. СНИМКА: Българска федерация по модерен петобой

Служебният спортен министър Андрей Кузманов е президент на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой.

Член е на Комитетап о бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.

Роден е в Пазарджик, получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.