Коя е служебната министърка на туризма Стела Балтова

https://www.24chasa.bg/novini/article/9783761 www.24chasa.bg
Стела Балтова Снимка: Архив

Доц. Стела Балтова е преподавател по икономика, като тясната й специалност е икономика на бизнес услугите. В момента преподава в магистърските програмите „Управление на туризма“ и „Предприемачество и иновации“ на Международното висше бизнес училище - Ботевград, но е водила лекции и в Нов български университет. 

Тя бе вече веднъж министър на туризма в назначеното от Румен Радев служебно правителство на Огнян Герджиков. 

Родена е през 1961 г. Завършва средното си образование в Гимназия с преподаване на френски език „Захари Стоянов“ – гр. Сливен. После завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, София, със специалност "Технология на полимери, текстил и кожи". Продължава образованието си в Университета на Северен Елзас, Франция. Магистър е по дигитален маркетинг. 

Има кариера и в държавната администрация. Между 2002 и 2005 г. е на дипломатическа работа като икономически съветник, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Копенхаген. По-късно работи в дирекция "Външноикономическа политика" на Министерство на икономиката и енергетиката, а през периода  2007-2009 г. - в правителството на тройната коалиция, бе заместник-председател на Държавна Агенция по туризъм.