Костадин Ангелов: Никога няма да спра да бъда лекар, оставам такъв до гроб

https://www.24chasa.bg/novini/article/9785231 www.24chasa.bg
Кадър БНТ

Проф. Костадин Ангелов, който вчера стана член на ГЕРБ, а днес влезе и в Изпълнителната комисия на партията, обяви в "Още от деня" по БНТ дали смята да замрази лекарската си практика: "Никога няма да спра да бъда лекар, такъв оставам до гроб. Винаги съм искал да помагам на хората, сега мога да го правя с по-големи възможности".

"С днешните си решения ГЕРБ показа, че трябва да бъде променена, тоест всичко онова, което ни казаха хората, ние го чухме и днес беше направена, бих казал една генерална промяна в партията. Вие видяхте много нови лица, много млади умни и красиви българи, които искат да помогнат на нашата държава, които влязоха в редиците на партията, в нейните управителни органи и Изпълнителната комисия. Целият контролен съвет на ГЕРБ на практика е от млади членове, така че със сигурност мисля да кажа, че партията започва да работи активно с младите хора и за мен това е една много голяма кауза, защото през цялата си работа като изпълнителен директор на болницата, в която бях доскоро, Александровска, най-голямата ми гордост е отварянето на болницата към младите хора, младите специализанти, гласуването на доверие към тях. Аз се гордея с моите студенти. Смятам, че младите са най-големият капитал и се надявам младите да помогнат и на ГЕРБ да се представи по-успешно на другите избори", каза още проф. Костадин Ангелов.

Проф. Ангелов разкритикува липсата на последователна политика на Румен Радев: "Той трябва да е прозрачен към всеки един българин. Като отворите сайта на президентството, трябва да разберете каква позиция има, относно политиката на Русия. Това обаче не става ясно".

"Познавам д-р Стойчо Кацаров доста отдавна. Той е изключителен професионалист. Много лесно се критикува, когато си извън министерството на здравеопазването. Желая му успех. Ще следя резултатите му и се надявам те да са в полза на медицината. В здравеопазването е необходим един надпартиен консенсус. В България един от основните проблеми е смъртността. Парите са осигурени, те са налични в бюджета. Имаме буфер в бюджета от около 50 милиона. Не е необходимо бюджетът да бъде актуализиран", добави той.