Мъж и жена простреляни в метрото до летище "София"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9787867 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Мъж и жена са открити в безпомощно състояние днес на метростанцията при летище "София", съобщиха от МВР за "24 часа". Мъжът е стрелял по жената, а след това е насочил пистолета към себе си и се е самоубил. Оръжието е намерено до трупа му. 

Състоянието на жената е много тежко, в момента се превозва към "Света Анна", допълни Сунгарска. Тя е две огнестрелни рани, една в главата и една в гърдите. Мъжът е починал.

Сигналът е подаден около 14,15-14,20 ч.

Мъж и жена простреляни в метрото до летище

Засега не е ясно какво е провокирало мъжа да стреля. На място има полиция и три екипи на Спешна помощ. На местъпрестъплението са шефът на СДВР Георги Хаджиев и градската прокурорка Илияна Кирилова.

Неофициалната версия е за конфликт на лична основа между двамата. Става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт, потвърдиха и от прокуратурата.

При пристигането на екипите на медиците жената е имала слаби жизнени показатели и е интубирана на място.

Сигналът в Спешна помощ е получен в 14,24 ч, разказа говорителката Катя Сунгарска. Видимата възраст на жената е около 50 г.. 

Метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“, съобщават от Столичната община. Осигурено е извозване до летището с автобус 84. Не е нарушена и работата на летището.