БТА и Британският съвет с договор за сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/9788084 www.24chasa.bg
Любов Костова и Кирил Вълчев подписаха договор за сътрудничество. СНИМКА: БТА

БТА и Британският съвет в България сключиха договор за сътрудничество. Първата им обща работа е по 11-ия Софийски фестивал на науката, който ще е този уикенд - на 15 и 16 май в "София Тех Парк", и на 17 и 18 май - дигитално за ученици.

"Науката е универсален език, който сближава хората", каза Любов Костова - директор на клона на Британския съвет у нас, който е организатор на фестивала.

"БТА ще постави специален акцент върху българските лектори на форума, това е част от нашата политика за популяризиране на науката. Виждам в това мисия на националната информационна агенция - да покажем на българите, че науката в България е на почит, да покажем на младите хора и децата, че има смисъл да учат и да откриват света по този сериозен начин", подчерта генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Агенцията ще е партньор на Британския съвет и за десетата Нощ на литературата, която е тази вечер. БТА ще популяризира и инициираната от Британския съвет програма за двойни дипломи между университети в България и в Обединеното кралство. БТА ще е медиен партньор и за отразяване на 30-годишнината от възстановяването на дейността на Британския съвет в България.