"168 часа": Каролев с борда - затрупван от лавини, жестоко чупил тазобедрена кост на 6 места

https://www.24chasa.bg/novini/article/9789675 www.24chasa.bg
От връх Тодорка, 7 май.

На Хинтертукс снежна стихия минава през него, но не го повлича, той се прикрива с борда и после се изравя

Икономистът има завиден опит в пантенето, отличен познавач е на планината, винаги добре екипиран

Нищо не може да го изплаши достатъчно, така че да го задържи далеч от Пирин

В гората на Банско, карайки сноуборд, Владимир Каролев се удря жестоко в дърво. Резултатът - тазобедрената му кост е счупена на 6 места. За щастие, д-р Андрей Йотов, тогава хирург в “Пирогов”, си свършва перфектно работата и още на следващия сезон икономистът отново е на пистата. Това се случва през януари 2006 г. и е неговото “най-тежко премеждие” със сноуборда - така го определя преди време самият Каролев в интервю за “168 часа”.

На 9 май тази година той пада далеч по-лошо при спускане в един от улеите под Тодорка в Пирин. Същата сутрин честити Деня на Европа на всички българи с пост във фейсбук.

“И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле рано пее!”

Икономистът има завиден опит в пантенето (каране на ски в планински територии извън обособените ски зони). Той е отличен познавач на планината, винаги е добре екипиран и не предприема излишни рискове, макар че е почитател на предизвикателствата. Природата е неговата голяма любов.

Каролев има три големи слабости - планинарството, гмуркането и карането на сноуборд. Не са му чужди и обича също уиндсърфинга и кайтсърфинга, но рядко му остава време и за тези спортове. Но дори когато няма възможност да отиде по-далеч, се качва на Витоша, макар и за няколко часа. Всеки, който познава икономиста, знае, че той не може да издържи дълго далеч от планината.

Със сноуборда е имал редица екстремни преживявания.

Какви са били те четете ТУК!