Гр. Нинбо ще бъде домакин на второто изложение „Китай-ЦИЕ“

https://www.24chasa.bg/novini/article/9789986 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Второто изложение „Китай-ЦИЕ“ ще се проведе от 8 до 10 юни в гр. Нинбо, провинция Джъдзян, заявиха организаторите.

Негови съорганизатори са Министерството на търговията и управата на провинцията. То има за цел да открие повече възможности за стимулиране на търговията с потребителски стоки и услуги със страните от Централна и Източна Европа, предава радио Китай.

Експото ще е с обща изложбена площ от 200 000 кв.м и ще бъде разделено на три зони: на ЦИЕ, на потребителските и на вносните стоки. Организаторите очакват в него да участват около 6000 купувачи и над 2000 изложители.

Според статистиките, двупосочните инвестиции между Китай и страните от Централна и Източна Европа са били близо 20 милиарда щатски долара, като сред новите водещи области по време на пандемията са нисковъглеродната икономика, медицината, здравеопазването и новите енергии.

От първия товарен влак между Китай и Европа, който тръгна през март 2011 г., Китай е свързал над 60 града в страната с големи европейски държави. По време на тазгодишното изложение „Китай-ЦИЕ“ ще бъде пуснат нов маршрут, който ще свързва китайския град Дзинхуа с унгарската столица Будапеща.