Шефката на Агенцията за инвестиции: Уволниха ме без причина и предизвестие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9791329 www.24chasa.bg
Десислава Трифонова СНИМКА: Велислав Николов

Днес в кабинета ми нахлу зам.-министъра на икономиката от предишния кабинет Стамен Янев и ме изхвърли от поста директор на Българска агенция за инвестиции без предупреждение, без мотиви и предизвестие.

Това заяви Десислава Трифонова пред журналисти. По думите й това е политическа чистка, тъй като все още не е подписана дори заповедта за освобождаването й и тя дори не се е срещнала с новия икономически министър Кирил Петков.

По-рано стана ясно, че Стамен Янев се връща като шеф на агенцията. Според министър Петков причината е, че в момента са необходими хора с опит. На сайта на БАИ също е написано, че той е изпълнителен директор.

Според Трифонова от миналата година, когато тя е заела поста, след като предишният директор Стамен Янев стана зам.-министър на икономиката, е свършена много работа и са привлечени рекордно много инвестиции. "Само за миналата година са сертифицирани проекти за над 1 млрд., и то по време на криза. От началото на годината са на стойност 800 млн. лв. - назад в годинити за първо тримесечие никога не е имало такова резултати. И в момента текат преговори с инвеститори", заяви тя.